Kommunikation & Synlighed

Kort og langt  kursus

Det korte modul fredag er for dem, som ikke tænker, at de vil bruge en hel weekend, mens lørdagens workshop er en gentagelse af fredagens workshop plus ekstra og tid til at komme hjem med et konkret produkt.

Gør gruppen synlig med god kommunikation

På workshoppen skal vi arbejde med, hvordan du gør gruppen synlig for både nye og eksisterende medlemmer, deres forældre og lokalområdet. Gennem en blanding af øvelser og oplæg bliver du klædt på til at kunne arbejde med gruppens kommunikation og synlighed. I løbet af kurset gennemgår vi aktuelle cases, og sidder du med en konkret opgave, bliver der mulighed for at få konkrete idéer med hjem. Samtidig får du værktøjer og inspiration til, hvordan du kan

  • vise gruppens arbejde frem til forældre
  • tiltrække nye medlemmer ved at gøre, hvad du plejer
  • få kontakt til lokalpressen
  • arbejde med sociale medier
  • skrive skarpt med et enkelt værktøj
  • bruge video og billeder fra din telefon i gruppens kommunikation

Undervejs kommer vi til at arbejde med emner som sociale medier, KFUM-Spejdernes vision og strategi, lokalmedier, pressemeddelelser og dykker ned i den journalistiske værktøjskasse, så du selv kan gribe enten mobilen eller pen og papir og få din historie ud på gruppens facebookside eller i lokalavisens spalter. Derudover får du viden om, hvordan du kan arbejde med billeder og video uden at overtræde reglerne i persondataforordningen.

Målgruppen for workshoppen
Workshoppen henvender sig til dig, som arbejder med kommunikation i gruppen. Det kan både være gruppelederen, en kommunikationsansvarlig, gruppebestyrelsesmedlemmer eller ledere, som gerne vil dele de gode historier fra spejderarbejdet.

Der vil også være guldkorn og inspiration at hente, hvis du er aktiv på et spejdercenter, skal lave kommunikation for en lejr eller på anden måde arbejder med kommunikation i spejderverdenen.

Oplægsholderen
På workshoppen møder du kommunikationskonsulent Christian Bruun, som selv er spejder gennem flere år. Han vil give konkrete idéer til, hvordan du kan arbejde videre med kommunikationen af gruppen derhjemme, uden at du nødvendigvis skal bruge meget mere end fem minutter ekstra på spejdermødet.

Kommunikation er svært, tag på kursus i det

Kursustidspunkt – kort kursus

Start den 6/3-2020 kl. 19.30

Slut den 6/3-2020 kl. 22.00

Pris: 200 kr

Kursustidspunkt – langt kursus

Start den 7/3-2020 kl. 08.30

Slut den 7/3-2020 kl. 19.30

Pris: 400 kr